1. OPVANG KANSLOZE ZWERFDIEREN GRIEKSE EILANDEN


SITUATIE
:
Behalve toeristen zijn er veel (jonge) zwerfhonden en katten op de Griekse eilanden. Deze zwerfhonden en katten worden in het vakantieseizoen gevoed door de toeristen en kunnen zo in leven blijven. De meeste dieren worden hierdoor redelijk tam, zijn speels en raken gewend aan mensenhanden die ze liefdevol aaien. Maar helaas, als de vakantie is afgelopen en de toeristen wegblijven is het uit met de goede behandeling. De bevolking heeft het zelf moeilijk om rond te komen en wordt soms zeer onvriendelijk tegen de dieren. Er is nauwelijks opvang beschikbaar. Om te voorkomen dat de zwerfhonden en -katten overlast bezorgen worden ze vergiftigd of afgeschoten.

PROBLEEM:
Zwerfdieren zorgen voor een algemeen hygiëne probleem voor de mens en zijn na het toeristenseizoen erop uit om eten te stelen bij de bevolking. De dieren vermeerderen zich snel door ongebreidelde inteelt, waardoor het probleem steeds groter wordt.
De plaatselijke bevolking beschikt niet over de middelen om dit probleem op te lossen dus worden ze gedood.

PLAN VAN AANPAK:
Animal International concentreert zich in 2007 op het eilandje Lesbos omdat daar veel zwerfdieren zijn die ieder jaar worden vergiftigd of afgeschoten. In september 2007 zullen wij naar Lesbos gaan en bekijken of het mogelijk is om op lange termijn daar een opvang te beginnen voor de zwerfdieren. We zullen zoveel mogelijk honden en katten naar Nederland laten overvliegen. De reis van de ‘redders’ wordt betaald uit privé-middelen en met de donaties worden de kosten gedekt die gemaakt moeten worden voor het overvliegen. Hoe meer donaties we binnenkrijgen, hoe meer dieren we mee kunnen nemen.

BENODIGDHEDEN:
Inentingen, een gezondheidscertificaat van de dierenarts, kooitjes, vrachtkosten naar Nederland. Per hond bedragen de kosten ongeveer 200 euro, per kat ongeveer 150 euro.

HELPEN?
Helpen kan op twee manieren:
- U
geeft een donatie, waardoor wij meer ruimte krijgen om dieren mee te nemen naar ons asiel.
- U meldt zich aan als baasje (of iemand die interesse zou kunnen hebben)

 Bij interesse adviseren wij u met klem zo snel mogelijk te reageren! Graag ontvangen wij uw emailadres, zodat wij kunnen overeenkomen naar wat voor soort beestje uw voorkeur uitgaat. Voordat wij vertrekken naar Lesbos is alles geheel vrijblijvend.

Houdt u ook onze website in de gaten, dieren die nog geen baasje hebben plaatsen we op de website

 
Make Donation

 

Copyright 2006 www.LaDiDoWebDesign.com Home  |  Contact Us